به گزارش خبرنگار مهر، مصرف ماست غنی از نوعی باکتری پروبیوتیک موسوم به «لاکتو باسیلوس» میتواند به تسکین علائم افسردگی و اضطراب کمک کند و در حقیقت منجر به دستیابی به شیوههای جدیدی برای درمان مشکلات روان پریشی شود.
افسردگی یک مشکل حاد است که درمانهای مربوط به آن خیلی خوب عمل نمی کنند چراکه با عوارض جانبی شدیدی همراه هستند.
محققان دانشگاه ویرجینیا آمریکا با انجام آزمایشاتی بر روی موشها، مکانیسم ویژهای را در مورد تاثیر باکتری لاکتوباسیلوس بر خلق وخو کشف کردند که رابطه مسقیم بین سلامت میکروبیوم روده و سلامت روان را نشان میدهد.
در این مطالعه، تیم تحقیق علائم افسردگی را در موشها ایجاد کرد و بعد ترکیب میکروبیوم روده آنها را بررسی کرد و دریافت تغییراساسی آنها مربوط به از بین رفتن لاکتوباسیلوس بود.
بدین ترتیب محققان دریافتند لاکتوباسیلوس، آغازگر بروز علائم افسردگی است. اما بالعکس، تغذیه این موشها با لاکتوباسیلوس موجب بازگشت آنها به حالت عادی شد.
به گفته محققان، یک زنجیره واحد از لاکتوباسیلوس، قادر به تاثیر بر خلق و خو و رفتار است. بعلاوه این مطالعه نشان داد میزان لاکتوباسیلوس موجود در روده بر میزان متابولیت در خون موسوم به «کینورنین» تاثیر میگذارد.
مطالعات نشان دادهاند که کینورنین هم بر بروز علائم افسردگی تاثیر میگذارد. زمانیکه لاکتوباسیلوس روده از بین میرود، سطح کینورنین افزایش یافته و علائم افسردگی ظاهر میشوند.
محققان قرار است به زودی این آزمایشات را بر روی انسان نیز انجام دهند.
نظر شما